U13 ekipa kalendarsku godnu zaključila na Božičnom kupu u Dubravi

Published by Ivan Bilić on

U13 ekipa kalendarsku godnu zaključila na Božičnom kupu u Dubravi

Period između Božića i Nove godine tradicionalno je rezerviran za veliki turnir u Dubravi za ulazno godište pretkadeta, ovoga puta je bila riječ o 2009. godištu. Sjajan turnir je i ovoga puta isporučio te je organizacija bila na vrlo visokom nivou a konkurencija izuzetno snažna.

Naši momci su turnir započeli u skupini D sa ćeškim Pardubicama i Splitom. Turnir smo otvorili protiv Pardubica te nakon velike bitke izgubili 58:69. Dojam je bio da se utakmica mogla pobijediti posebno jer smo u trećoj četvrtini poveli 5 razlike ali fizički moćni Ćesi su se ipak pokazali prejakima. Kasnije kada smo vidjeli da su Pardubice pobijedile i Bosco i Cibonu smo ipak morali biti zadovoljni sa rezultatom. Par sati kasnije poraz smo upisali i od Splita koji stvarno ima odličnu generaciju, rezultatom 65:36.

Dva poraza su nas poslala u borbu za 17.-24. mjesta gdje smo odmah naletili na ekipu koja tamo ne pripada, Vrijednosnice Osijek. Ekipa sa 2 izuzetno moćna igrača nas je potpuno razbila rezultatom 67:34 te od početka kompletno dominirala utakmicom. Jedna velika škola za naše dječake. Nakon toga smo se konsolidirali i uspjeli odigrati 2 dobre utakmice te pobjedama protiv Dinama (35:54) i njemačkog Friedenau Berlina (51:32) turnir završili na 21. mjestu sa učinkom od 2 pobjede i 3 poraza.

Potrebno je napomenuti da je ovaj turnir organiziran za 2009. godište dok su našu ekipu mahom predvodili igrači rođeni 2010. godine uz par starijih suigrača te ćemo se iduće godine vratiti još jači. Za sve naše igrače ovo je bila vrhunska škola i podsjetnik da bez rada nema ništa. Željeli bi čestitati Helios Sunsima na osvajanju turnira te domaćinu KK Dubravi na sjajnoj organizaciji.

Sve rezultata na turniru možete naći na sljedećim linkovima. DAN 1; DAN 2; DAN 3

Categories: U13U14

0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)