U-13 bolji od Dinama​

Published by Fran Bilić on

U-13 bolji od Dinama

Nakon zimske pauze u kojoj je dio ekipe stigao i preboliti koronu, stigao nam je nastavak sezone u Prvoj ligi U13 za dječake. Utakmica je odigrana u već standardnom terminu u subotu, u 13:00, OŠ Zapruđe protiv gostiju KK Dinamo Zagreb.

Od početka utakmice vidio se veliki nesrazmjer u izvedbi naših igrača. Dok je napad i trčanje kontri funkcionirao odlično, ponajviše zahvaljujući nevjerojatnom Toniju Garmi, obrana je kroz cijelu utakmicu predstavljala problem. Rezultat na kraju prve četvrtine je glasio 27:17 za naše košarkaše što je puno previše primljenih poena. Druga četvrtina je protekla u gotovo identičnom tonu, te je završila 26:17, što je dalo 53:34 rezultat na poluvremenu.

Drugo poluvrijeme je pak pokazalo dobru lekciju našim dečkima što se dogodi kada se obrana ne igra kako spada. U napadu se skratila ruka a obrana je i dalje curila te je ekipa Dinama smanjila rezultat na 63:49. Sličan trend se nastavio i u posljednjoj četvrtini te su gosti u jednom trenutku prijetili da će se u potpunosti vratiti u utakmicu. Srećom, tada se na oba kraja parketa ukazao tko drugi nego Toni Garma te usmjerio našu ekipu ka sigurnoj pobjedi konačnim rezultatom 76:62.

Još jednom treba posebno pohvaliti našeg Tonija koji je postigao čak 48 poena a iz ekipe Dinama ga je pokušavao pratiti Vigo Goleš sa 27 postignutih koševa. Iduću utakmicu naša ekipa igra u gostima kod do sada neporažene Cibone.

NOVI ZAGREB – DINAMO ZAGREB 76:62 (27:17, 26:17, 10:15, 13:13)

Novi Zagreb: Toni Garma 48, Erik Mohorović 8, El Emin Mešić 6, Filip Mikulić 6, Toma Plavetić 4, Arian Kokolić 2, Lovro Sokač 2, Niko Petričević 0, Petar Mikić 0, Tibor Vojnović 0, Niko Škara 0, Mihael Jurišinac 0.
Dinamo Zagreb: Vigo Goleš 27, Filip Jurjević 17, Matej Tirić 12, Frane Ličina 6, Sven Raić 0, P Frančić 0, Andrej Vasiljević 0, Nikola Ostojić 0

Categories: U13

0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)