2022​

Published by Fran Bilić on

2022

Prva objava u novoj godini pa odmah vraćanje na staru. Zadnjih par dana nismo stigli (lažemo, nije nam se dalo) napisati ne baš kratki osvrt na 2022. godinu pa ćemo to napraviti sada.

Početkom godine su bile aktivne 2 natjecateljske ekipe, U-13 i prva ekipa.

U-13 ekipa je odigrala 4 kola i imala jednak broj pobjeda i poraza (2) a tako su nastavili i u novoj godini. Naizmjenično redanje pobjeda i poraza ih je dovelo na konačni rezultat od 7 pobjeda i poraza i plasman na poluzvaršni turnir.
Tamo su ih dočekali Zadar, Zapad i Mladost iz Đurđevca protiv kojih smo i upisali jedinu pobjedu na turniru. Zadar je ipak bio prejak a fight sa Zapadom je nažalost otišao na stranu protivnika i tu je završio njihov put.

Prva ekipa (seniori) je na zimskoj pauzi brojala 7 pobjeda i 4 poraza. Nova godina je počela jako loše, velikim porazom protiv Rudeša i teško izborenom pobjedom protiv Universa pa onda još jednim porazom u Ivaniću međutim stvari su krenule na bolje ali poraz u predzadnjem kolu od Zrinjevca nas je ipak ostavio na 4. mjestu iza Mladosti, Sesveta i Podsuseda sa 12 pobjeda i 10 poraza.

Osim njih su svoje prve minuta na parketu okusili i pretkadeti. Mnogima prve ozbiljne utakmica su ostavile traga na rezultatima, dva visoka poraza od Dinama II, Velgora i Zaboka ali zato i po jedna pobjeda protiv Dubrave III, Maksimira i Zrinjevca te na kraju dvije pobjede protiv Rudeša  što nas je smjestilo na 6. mjesto sa omjerom pobjeda i poraza 5:7.

U12 ekipa je ostvarila najveći razultat od svih ekipa u prošlog sezoni, bronca na Otvorenom prvenstvu Hrvatske! Prvenstvo Zagreba su završili na 2. mjestu odmah iza Cedevite od koje su pretrpjeli i jedini poraz. Zatim je došlo U12 otvoreno prvenstvo Hrvatske gdje su iskoristili priliku i preko Splita došli u polufinale gdje ih je dočekala ekipa ŠK Dražen Petrović sa svojom sjajnom generacijom gdje su potvrdili da se radi o najboljoj ekipi na turniru i u jednoj sjajnoj utakmici ipak slavili protiv naše ekipe a svoju dominaciju je potvrdila i u finalu gdje su sa lakoćom uzeli zlato. Naši dečki rođeni 2010. godine i kasnije su se sabrali u utakmici za treće mjesto i uvjerljivo slavili protiv ekipe iz Zadra. Treba i spomenuti da je Toni Garma bio najbolji strijelac turnira i uvršten u najbolju petorku.

Odmah nakon smo išli na u Zaton na košarkaški kamp i zabavili se i odmorili!

Ekipe mini košarke (u11 i u9) su također igrale svoje prve utamice i stjecali iskustva za iduće godine. U9 ekipa je imala priliku osvojiti broncu ali Dubrava je nakon čak 4 produžetka bila bolja.

I tako dolazimo do nove sezone. U novu sezonu smo ušli sa dva nova trenera, Lovro Špiček je postao trener u OŠ Bartol Kašić, u školi gdje je i sam počeo trenirati kao školarac a Nikola Garma je uzeo kadetsku i juniorsku ekipu. Također se seniorskom stožeru pridružio Hrvoje Božić kao službeni predstavnik i savjetnik. Seniore su još pojačali Luka Cundrić i Matija Maljić iz Ivanića i Tin Bušić iz Dinama.

Seniori su počeli sezonu u Kupu Krešimira Ćosića gdje je u Središće došao Prvoligaš Hermes i jedva slavio a zatim je krenula i sezona gdje nas je Maksimir iznenadio i na početku stvari nisu izgledale bajno ali nakon tog poraza smo nanizali 10 pobjeda i završili polusezonu prvi na tablici.

Po prvi put imamo i kadetsku ekipu koja se natječe u 5. ligi i ostvaruje velike rezultate. Osigurali su drugo mjesto jedno kolo prije kraja a jedini porazi su došli od KABA Karlovca koji su zasluženo osvojili ligu.

Također ove godine imamo najviše ekipa mini košarke ovih drugih kluba, jedini imamo i mušku i žensku U11 ekipu i jedini smo sa dvije U9 ekipe. Klub raste iz dana u dan pa tako smo i ove godine došli do 200 aktivnih članova.

U13 ekipa je prije mjesec dana počela sa svojom ligom i u prva 4 kola upisala sve 4 pobjede uključujući derbi protiv Cedevite.

Za kraj se želimo zahvaliti svima koji nas vjerno pratite i čitate i koji nam vjerujete sa svojom djecom, bez vas nebi bilo kluba, hvala vam!

Categories: Vijesti

0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)